"Барселона" направи важна крачка към класиране за финал в турнира за Кралската купа на Испания. Каталунците спечелиха с 2:1 срещу "Атлетико" в Мадрид в първия полуфинал и по-спокойно чакат реванша на "Камп Ноу" след 6 дни.

И двата гола на гостите ще се запомнят.

Първият падна още в 7-ата минута и обяснимо смълча препълнените трибуни на стадион "Висенте Калдерон". Луис Суарес тръгна от центъра, преодоля двама защитници и порази целта - 1:0.

Попадението му имаше ефект и за футболистите на "дюшекчиите", които изпитваха големи трудности в следващите минути. Каталунците пък направиха пропуски. Все пак втори гол падна в 33-тата минута и негов автор стана Лионел Меси. Аржентинецът получи топката на границата на наказателното поле и порази целта с бомбен шут. Кълбото се отби в една от гредите.

Второто полувреме бе по-интересно. Още от първите минути имаше интересни ситуации и пред двете врати. В 55-ата мин Антоан Гризман намали резултата с глава - 1:2.

Между другото тези дни отново се заговори, че "Атлетико" и "Манчестър Юнайтед" вече са спазарили Гризман за 100 милиона евро за летен трансфер. 

А французинът можеше и да изравни резултата срещу "Барселона", но нямаше шанс, вратарят Силесен пък имаше солидни намеси. Пропуск направи и влезлият като смяна Фернандо Торес.

Барса също създаде ситуации да дръпне с 3:1. Не стана, но Меси и компания и без това си тръгнаха в доста добро настроение от "Висенте Калдерон".