Този път ГЕРБ залагат на програма за увеличаване на доходите, разкри бившата председателка на парламента Цецка Цачева в ефира на бТВ. Това щяло да доведе и до ръст на пенсиите, обясни тя.

"Ние продължаваме, стъпвайки на постиженията ни до момента. За пръв път след кризата 3,6% ръст на икономиката - ние трябва да продължим в тази посока. Това, за да го направим, издигаме образованието в национален приоритет", каза още Цачева.

Тя не се посвени и от голямо предизборно обещание за учителите:

"Това, което ще залегне в предизборната ни програма, е двойно увеличение на възнагражденията на учителите, както и специални програми за млади учители."

Водещият Хекимян напомни, че през юни 2016 г. Борисов отказа да вдигне заплатите на учителите със скромните 10%, камо ли със 100%. Намерението за това увеличение бе изказано от тогавашната министърка на образованието Меглена Кунева.

"Той обясни, че не само 10%, всеки би искал тези заплати да бъдат по-големи, но тогава не беше направен разчетът и анализът. И тогава, когато имахме и видяхме какви са възможностите на държавата, когато от контрабанда, преодолени спекулационни сделки и така нататъка влязоха близо 3 милиарда лв. в хазната, тогава стана възможно 225 милиона лв. в повече да се дадат на учителите", обясни Цачева.

Друг приоритет на партията на Борисов ще бъде борбата с административната тежест, която тормози както бизнеса, така и гражданите.

Тя подчерта, че ГЕРБ смятат да проведат кампания, базирана на "истината и само истината", и са се поучили от предишната. Не стана ясно дали това е признание за "неистини" тогава, или имаше предвид друго.

Цачева оцени добре служебния кабинет на президента Румен Радев по отношение на служебния премиер Огнян Герджиков и министрите, но добави:

"Притеснява ме вторият ешелон – зам.-министрите - те са от правителствата "Орешарски" и "Станишев"."