ЦСКА 1948, алтернативният клуб, който се подвизава в софийската "А" областна група, официално поиска да играе домакинските си мачове на стадион "Българска армия". Това личи от изпратено писмо до Министерството на младежта и спорта, а също така до Националната спортна база (НСБ) и медиите.

"Днес бе входирано писмо до Министерството на младежта и спорта и Националната спортна база, в което изявихме желание да се върнем там, където е нашето място - на стадион „Българска армия", се казва в имейл на ЦСКА 1948. - Ние сме отбор на феновете, отбор на честта и достойнството, отбор, чиито футболисти са израснали на този стадион. С оглед променения статут на съоръжението бихме искали ФК ЦСКА 1948 да изиграе първия си официален мач за 2017 г. на 5.03.2017 г. срещу ФК "Люлин" на стадион „Българска армия".

В началото на тази година второто правителство на Бойко Борисов на редовно заседание промени предназначението на "Българска армия" и базата в Панчарево от публично-държавна на публично-частна. Бившият спортен министър Красен Кралев обясни промяната с намерението така по-лесно да се привлекат инвеститори, които да вложат пари в двете бази.

Те преминаха във владение на НСБ.

През 2016-а покрай драматичните събития с фалиралия ПФК ЦСКА АД и неговите "наследници" тогавашният собственик ММС развали концесията на Армията с пратения в небитието клуб. И отдаде стадиона под наем на ЦСКА-София със собственици Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков.

Сега писмото на ЦСКА 1948, зад което стоят военни, бизнесмени и запалянковци, е адресирано до служебния министър на спорта професор Даниела Дашева и до шефа на НСБ Пламен Манолов. 

През есента ЦСКА 1948 започна да домакинства на стадион "Васил Левски", но после се премести в квартал "Обеля".