Авторитетният израелски експерт по антитероризъм д- р Боаз Ганор заяви, че между сирийските бежанци в България има и терористи. Групата била от т. нар. спящи клетки, които може да чакат с години, докато им се нареди да извършат атентат или да се включат в някаква акция.

Д-р Ганор е цитиран от македонския сайт Нетпрес. В момента той е във Варна, където се провежда Международен работен семинар, в който с израелска помощ ще обучаваме спецекипи по конвенционален и неконвенционален антитероризъм и по медицинските аспекти на антитероризма.

Директорът на Специализирания институт по контратероризъм в Херцлия, Израел - д-р Ганор е най-важният гост лектор на събитието.

Боаз Ганор е основател и изпълнителен директор на института по контратероризъм (ICT) в интердисциплинарния център "Херцлия" (IDC) в Израел. Публикувал е десетки статии по въпросите на тероризма и контратероризма, както и няколко книги. Бил е съветник на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Основател и председател на Международната академическа общност по контратероризъм (ICTAC).