"Челси" записа поредна шампионска победа във Висшата лига на Англия - 3:1 в градското дерби срещу "Арсенал" на "Стамфорд Бридж". "Сините" вече са на 12 точки пред един от преследвачите си, който, както изглежда, и този сезон ще остане с празни ръце.

Успехът на домакините е напълно заслужен, въпреки че първият им гол не трябваше да бъде зачетен. В 13-ата минута Маркос Алонсо надскочи Ектор Бейерин в наказателното поле на "топчиите" и вкара с глава, но си помогна и с лакът в главата на защитника - 1:0. Преди това топката се удари в гредата след изстрел на Диего Коста.

А след това Бейерин бе заменен принудително - заради удара с лакът.

В края на полувремето "Арсенал" имаше възможност да изравни, но Габриел, влязъл вместо Бейерин, и Йозил направиха пропуски от добри позиции.

И бяха наказани в 53-тата, когата Еден Азар удвои резултата с паметно попадение, тръгвайки с топката още зад центъра. Белгиецът преодоля четирима съперници и хвърли феновете на "сините" в екстаз.

Нататък териториалният натиск на "топчиите" отново не донесе успех. Всичко приключи в 85-ата, когато Сеск Фабрегас (някога играч а "Арсенал") направи аванса на "Челси" класически, като наказа груба грешка на бившия вратар на "сините" Петер Чех. В добавеното време резервата Оливие Жиру вкара поне почетен гол за "Арсенал".

Останалите срещи от кръга се играят по-късно днес, а два двубоя има и утре.