Любимият отбор на Доналд Тръмп "Ню Инглънд Пейтриътс" спечели по уникален начин най-драматичния досега Супербоул, финалd по американски футбол в Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ - 34:28 след продължение срещу "Атланта Фалкънс" в Хюстън.

"Патриотите" губеха с 0:21 и 3:28, но успяха да стигнат до обрат. Никога досега в 51-годишната история на великия мач отбор не е наваксвал толкова голям пасив. Най-голямата разлика беше минус 10 точки. Щурмът на "Ню Инглънд" бе осъществен в последната четвърт, а при 28:28 за първи път на финала се стигна до допълнителни 15 минути.

Том Брейди. Долу - коутърбекът, избран за четвърти път за "Най-полезен на финала", ликува с трофея "Винс Ломбарди".

Още в първата атака в продължението лидерът на шампионите Том Брейди изведе тима си до тъчдаун (6 точки), донесъл "внезапна смърт".

Брейди, който записа пасове за рекордните 466 ярда и бе избран за "Най-полезен играч", е първият куотърбек (подавач), който печели 5 титли. Толкова вече има и неговият треньор Бил Беличик - също рекорд. "Ню Инглънд" игра на рекордния си 9-и Супербоул и грабна петата си корона.

Мачът започна отлично за "Фалкънс", който едва за втори път игра на големия двубой. И изпусна спечелен мач. Отлично работеха както защитата, така и прословутото нападение на "соколите", водени от брилянтния Мат Райън.

При 28:3 в края на третата четвърт обаче те явно помислиха, че титлата вече им принадлежи. И бяха наказани от непримиримите и по-опитни "патриоти".

На полувремето страхотно шоу направи Лейди Гага, която скочи от покрива на стадиона с въже. В изпълнението на звездата нямаше директни послания към Тръмп въпреки очакванията и предвид това, че Гага е сред най-големите критикари на президента в социалните мрежи.

Тя започна да пее от покрива на арената, специално отворен заради нея. При спускането си Стефани Джерманота направи и няколко лупинги във въздуха. А след това взе дъха на аудиторията - 72 хиляди на живо и още над 130 милиона пред телевизорите, с пеене, енергия, балет и хореография. Изпълнението й със сигурност е сред най-добрите и ефектните в изобилстващия от рекорди и драма финал. 

А Тръмп празнува и днес - той е приятел с Брейди, Беличик и със собственика на "патриотите" Робърт Крафт.

Съвсем естествено, президентът не пропусна да коментира мача в туитър.

"Наслаждаваме се на Супербоул а след това продължаваме: ДА ПРАВИМ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА!", написа той преди мача.

 

 

А след финала изрази радостта си по следния начин:

"Какъв изумителен обрат и победа на "Пейтриътс". Том Брейди, Боб Крафт и треньорът Б. (Бил Беличик - б. р.) са абсолютни победители. Уоу!"