„Да, България“ ще се яви на изборите на 26 март като коалиция "Движение Да, България". Това е решението от Националния съвет на партията, който се събра извънредно късно снощи. Повод за спешното заседание станаха три жалби в Софийския градски съд срещу решението за регистрация на партията. Те бяха подадени в последния момент, а две от имената съвпадат с имена на учредители на партията. Те обаче отрекоха да са подавали жалби.

Националният съвет на „Да, България“ е приел предложението на „Зелените“ за влизане в преговори за коалиция за участие в изборите.

Зелените“ са доказали, че с принципност и последователност отстояват обществения интерес, за реформата на правораздавателната система, защитавайки българската природа от мафията и олигарсите. Водят се преговори и за другия партньор в коалицията“, се казва в съобщението от партията.

Все още не е известно коя ще бъде втората партия в коалицията, защото „Да, България“ няма регистрация и за валидна коалиция са необходими други две регистрирани партии.

Това прави необходимо ново събиране на над 3000 подписа само за един ден, понеже днес е последният срок.

„Да, България!" излиза на улицата на 7 февруари (вторник ) в най-голямата гражданска акция за събиране на над 3000 подписа само за ден. След като мафията се опита да ни спре, това е единственият начин "Движение Да, България" да се яви на изборите", съобщават от партията.

Също днес, в 11:30 часа, членът на изпълнителния съвет на „Да, България“ Вера Асенова ще оттегли подадената от нейно име "фалшива жалба срещу регистрацията на ПП "Движение Да, България" и ще сезира прокуратурата за предприемане на незабавни действия за откриване на извършителите", се казва още в съобщението.

Вера Асенова ще бъде придружена от председателя на "Да, България" Христо Иванов.