Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов сподели пред БНТ впечатленията си от 64-тата молитвена закуска във Вашингтон, на която присъства преди дни.

"За първи път първата дама не беше с президента. Всички очакваха да видят Мелания, но така и не се получи", заяви Цветанов.

И продължи:

"Имах невероятния шанс съседната маса да бъде най-сериозната маса на закуската. Беше новият държавен секретар Рекс Тилърсън, кралят на Йордания, зетят на Доналд Тръмп... Изключитлено удоволствие бе, че имах възможност да се ръкостискам с Тилърсън. Самият факт, че успях да го поздравя, беше сериозно преживяване. Не бяха много тези, които имаха тази възможност."

Според Цветанов посланията на закуската са били за борба срещу международния тероризъм, за това, че не са важни материалните измерения, а духовните ценности. Той обаче изтъкна, че за пръв път след избори Америка е разделена и е имало протести.

Според Цветанов заявките на ГЕРБ за 650 лв. минимална заплата и 1500 лв. средна заплата са постижими цели, ако бъде запазен икономическият ръст.

Той призова БСП "да чуят много внимателно президента Радев". Според Цветанов президентът е изтъкнал, че България е стабилна държава с икономически ръст, с повишен кредитен рейтинг, което е признание за кабинета "Борисов". Зам.-шефът на ГЕРБ благодари на държавния глава за обективността.

Цветанов каза, че вече са проведени събранията на местните структури на ГЕРБ за попълване на листите на кандидат-депутатите. До четвъртък щял да бъде готов техният работен вариант, който след това ще бъде обсъден с изпълнителната комисия и с лидера на партията Бойко Борисов.