Структурите на НПСД и ДОСТ са поискали двете партии да се обединят. Тоа стана ясно от думите на лидера на НПСД Орхан Исмаилов пред бТВ

"Нашите структури по места споделиха, че можем да имаме обща кауза", каза Исмаилов.

Той коментира и твърденията, че това обединение е инспирирано от Турция.

"Аз ги чувам, и ги слушам, това са абсурди. Ние сме български партии, които работят и правят политика в България. Не сме пионки или бутонки. Няма как да сме проекция на еди-кой си", заяви Исмаилов.

Той каза, че е чувал, че Касим Дал е близък с Реджеп Ердоган, виждал ги е заедно и доколкото е информиран двамата имат добри приятелски отношения. И призова онези, които твърдят, че НПСД и ДОСТ служат на чужда държава да сезират компетентни органи.

"Защитаваме интересите на българските граждани", заяви Исмаилов.

Той изтъкна, че монополът на ДПС в смесените райони продължава и нито леви, нито десни са направили нещо, за да го разбият. Идеята на НПСД и ДОСТ е дадат алтернатива на тези граждани.

"Като ги няма другите партии те отиват при тази партия, която държи монопола. Ние не се борим от днес за това нещо. Нашата битка продължава. Моментът е такъв, обединението прави силата, решихме да направим този фронт. Ние сме против задкулисието, корпоративния вот. Не знам дали знаете, но толкова гласове се купуват на едни избори. Трябва модерен граждански патриотизъм, който да включва религиозните различия", обясни Исмаилов.

Според него структурите на НПСД приемат добре отделянето на Реформаторския блок. Той поясни, че по този начин се разширява десноцентристкия спектър и фронта срещу БСП. Исмаилов прогнозира, че около 170-180 хил. гласа ще стигнат на коалицията, за да влезе в парламента.