Село Младежко в Странджа е с население 40 души пенсионери. Това е мястото, което се прочу със своята спирка, превърната в... бар.

"Клюки, млюки, туй-онуй..."

Така Желязко Загорчев от селото отговаря на въпроса на бТВ - какво правят, като се съберат в бара.

Истината е, че в малкото селце в община Малко Търново няма какво друго да се случи. Местните споделят, че откакто се помнят, не са имали нещо като пенсионерски клуб. Той е и една от мечтите им.

"И затова тука решихме - тая спирка я приватизирахме - казва с усмивка Станчо от селото. - Ама се чудим сега на кого да я продадем."

Със софра, кюмбе, суджуци на скаричка и напитки "направи си сам", че дори и с радио, телефон с шайба и часовник демонстрират добро настроение. Студът не ги плаши.

А и спирката не е много "ангажирана" - тук автобус минава два пъти седмично, а хляб се кара 3 пъти. В Младежко няма нито бакалия, нито кафене.

Автобус минава едва 2 пъти седмично през китното селце.

До веселяците в кръчмата спирка се виждат некролози на техните предшественици. Някои дори пият "до жените си", които вече ги "гледат" от близкия стълб.

 Баба от Младежко казва, че това си е занимание за мъже - хапване, пийване, а жените в спирката място нямат.

За минаващите туристи местните са атракция и им се радват на доброто настроение. Тук има спа хотел и ресторант, но той не е по джоба на местните.

"Ние го правим за нас - да ни е хубаво, да ни е весело. Нямаме друго какво да направим", казва един от клиентите на "бара" в Младежко.

Така изглежда табелата, от която не лъха особен оптимизъм...

През селото минава лечебна река, която лекува нервни разстройства. С гордост хората казват, че който е минал през Курило, тук се оправя.

"Баби има, ама мадами не сме видели тука... Доста отдавна не сме - отбелязва един от местните. И се объща към оператора: Айде хвърляй камерата, бе, човече", подавайки чаша.

Целия материал на бТВ може да видите тук.