С решение на министъра на транспорта Христо Алексиев е променен съставът на съвета на директорите на БДЖ, съобщи Нова тв.

Освободен е досегашният изпълнителен директор на холдинга Владимир Владимиров и на негово място е назначен Георги Друмев. 

Друмев е специалист в областта на железницата и дългогодишен служител на системата. В различни периоди от своята кариера е бил управител на „БДЖ Товарни превози“ ЕООД.

Със заповед от поста генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ е освободен Милчо Ламбрев, на негово място е назначен Красимир Папукчийски.

Кариерата на Красимир Папукчийски е изцяло свързана с железопътната инфраструктура, допълват от транспортното ведомство. Той е заемал ръководни позиции в поделение „Управление движение на влаковете и гаровата дейност“. От 2012 г. е заместник-ръководител и впоследствие ръководител на звено за управление на проекти, финансирани с европейски средства.

По-рано министър Алексиев обяви, че БДЖ е в критично състояние. По искане на кредиторите частен съдебен изпълнител вече продава неоперативни активи на дружеството.

Във вторник бяха сменени шефовете на АЕЦ "Козлодуй", НЕК и "Булгаргаз", припомня Нова тв. 

От поста председател на борда на атомната електроцентрала е освободен Жаклен Коен. Неговото място в ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД заема Петьо Иванов - изпълнителен директор на БЕХ ЕАД, съобщиха от БЕХ.

Извършени са промени и в състава на СД на „Булгаргаз“ ЕАД. На мястото на Николай Павлов като член на СД и изпълнителен директор застава Стоян Янчев.

Смяна е извършена и в „Национална електрическа компания“ ЕАД – зам.-министърът на енергетиката Константин Делисивков сменя Христо Георгиев като член на съвета.