Давид Гофен (№11 в света), един от фаворитите за спечелване на турнира от АТП 250 "Гаранти Коза София оупън", записа трудна победа в първия си мач в "Арена Армеец" - 6:2, 6:7(7), 6:3 срещу молдовеца Раду Албот (№92 в световната ранглиста).

Двубоят продължи два часа. Белгиецът, когото Григор Димитров елиминира на Откритото първенство на Австралия, вече е на четвъртфинал.

Той нямаше големи проблеми в първия сет, в който ще се запомни това, че отказа технологията "Ястребово око". Това стана при обжалване на Албот. После техниката, която дебютира на тенис турнир в България, заработи отново.

Във втория сет съперниците размениха по един пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който молдовецът успя да се наложи при третия си сетбол.

В третата част по-високата класа на Гофен си каза думата и той си тръгна от централния корт в "Арена Армеец" като победител.

Утре, четвъртък, е големият български ден на турнира досега - на сцената след 18:00 часа излиза Григор Димитров в осминафинал срещу поляка Йежи Янович. Той се наложи с 6:4, 6:4 над Дуди Села от Израел. Любопитно е, че Янович работи с треньора с Доминик Тийм, който е №8 в света и първи в схемата в София.

Първият мач на Тийм в четвъртък в София е срещу грузинеца Николоз Басилашвили - преди този на Григор.