Бизнесменът Веселин Марешки заяви в предаването "Панорама" на БНТ, че неговата партия "Воля" ще бъде първа политическа сила. Формацията нямало да е нечия патерица, защото тя ще търси такива за себе си.

"Ще бъдем първа политическа сила, заради напрежението в обществото, хората не искат да ги гледат повече. Ние си имаме програма, първо да видим кой от тях докъде ще стигне. Кой ще чака 4 години? Хората искат вчера, оня ден", заяви Марешки.

И изтъкна, че т..нар. партии от статуквото са направили така, че Бългрия да е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа.

"Картелът (на горивата - б.р.) е добре, ЕРП-тата са добре. банките са добре, добивът на злато е добре. Обикновения български гражданин - не", каза още Марешки.

Когато му бе напомнено, че и на други избори е имало политици, които са се представяли за българска версия на Робин Худ, той отговори:

"Първият Робин Худ съм за съжаление. Всички други са били псевдо робинхудовци. Ние преди да влезем във властта правим революцонни промени в рамките на месец. Ако сме във властта ще го усетят във всички сфери".

Той отрече да продава на загуба лекарства и горива. И повтори, че ако "Воля" е на власт, цените на бензина в цялата страна ще бъдат 1,80 лв. за литър.

"Искам да направя живота на българите по-щастлив. България да бъде този земен рай, за който се пее в химна. Само картела в горивата ни граби с 2 млрд. Между 8 и 10 млрд. се крадат от българските данъкоплатци годишно. Като върнем тези пари в държавата ще оправим социалната политика, пътищата", заяви Марешки.

Според него избирателите не трябва да избират отново между ГЕРБ и БСП, а да ги "изметат" от властта.

"България териториално е в ЕС, ние няма как трябва да бъдем на друго място, но това не означава, че трябва да обявяваме война на Русия и Турция. Те са наши съседи. Няма как да се правим на ястреби", каза още Марешки.

И допълни, че експертите, които работят за него, го правят доброволно и без да имат амбиции да бъдат в листите, защото са "чисти идеалисти".