"Чух г-жа Фандъкова да казва, че иска прокуратурата да провери "Топлофикация". Ами тя трябва да започне с проверка от самата себе си. Ако има някой виновен в тази ситуация, това е кметът на София и председателят на Столичния общински съвет."

Това каза бившият депутат и общински съветник Георги Кадиев, който коментира в студиото на Нова тв заедно с Венци Мицов и адвоката Георги Пелев аварията с топлоподаването на София.

"Това са хората, които натискаха предното ръководство на "Топлофикация" да си вложи парите в КТБ и загубиха 90 млн. лв. Няма пари, а няма пари, защото вместо да си вложат парите в Общинска банка, те ги вложиха в КТБ. Защо? Защото взеха някой лев под масата", допълни Кадиев.

Настоящият съветник в СОС Венци Мицов ("Глас народен") каза, че със сигурност в близките дни дневният ред ще е какви да са компенсациите за гражданите.

"До нас не е стигало парното, а те твърдяха, че едва ли не са го пускали (по средата на периода, б.р.), а това, че не е стигнало до нас, си е наш проблем", каза Мицов, който е от жк "Младост - 4".

Кадиев допълни, че в столичното дружество освен всичко друго "се е изгубила институционалната памет" заради нерекъснатите кадрили и са си тръгнали специалистите. И в момента правят ремонти на тръби, които са сменяни преди 2-3- години, а не правят на топлопроводи, които не са сменяни от 15 години. Това е - защото вече никой не знае кое е ремонтирано и кое не.

На забележката на Мицов - че изобщо не тече никаква мисъл, сегашният лидер на партия "Нормална дъжава" Кадиев отгвори:

"Чух безброй лъжи – какво значи "Тополфикация" да каже, че има токов удар, а ЧЕЗ да каже, че не знае за токов удар?! Според мене умишлено водят "Топлофикация" към фалит. Ето това правят.

Получават се по 10-12 аварии и накрая ще дойде като в "Софийска вода" някой концесионер. Никой не инвестира в системата, защото искат да се срути и някой да дойде, да я вземе без пари. "Топлофикация" има 600 млн. задължения, само миналата година е натрупала 30 млн. лв. нови загуби .

Не ги подценявайте - тече мисъл. ГЕРБ иска да фалира "Топлофикация -София" и да ги даде на концесионер."

Юристът Георги Пелов нарече "смешно" обещанието на дружеството, че ще обезщетяват клиентите си, като не им искат да плащат нещо, което така и така не са позвали.