Хората, на които Цветан Василев е помогнал, ще напълнят стадион "Васил Левски", обяви баскетболният треньор Константин Папазов в сутрешния блок на "Нова тв". Папазов и актьорът и режисьор Владимир Карамфилов-Въргала гостуваха в ролята си на защитници на Василев. Вчера нещо като инициативен комитет в подкрепа на банкера, оглавен от Тити, даде и пресконференция.

Тити и Въргала няколко пъти изтъкнаха, че не се изявяват като "адвокати на банката", а се обявиха "срещу манипулацията, на която са подложени Василев и банката му". Те призоваха държавата да се намеси в скандала между Цветан Василев и Делян Пеевски. Че не бива да абдикира и от този казус, тъй като той се отразява на всички.

"Майната им и на Цветан Василев, и на Делян Пеевски" възкликна Въргала в един от редките моменти, в които успя да вземе думата от Папазов. - Знаете ли колко хора в цяла България стоят пред клоновете на КТБ? Става въпрос за това. Българинът не обича богатия и успелия човек. Хората се мразят. Става въпрос за целия този фундамент сега, не толкова за Василев. Излиза, че за Пеевски е по-силен от Цветан Василев."

Той добави, че босът на КТБ "подпомага сфери, за които държавата нехае или не може или няма как да се намеси."

"Този човек е подложен на манипулация, той може да не се върне никога повече в България. Не знам на кой е проект, на Ходорковски или на някой друг", завърши режисьорът.

Тити Папазов изтъкна, че КТБ е финансирала баскетболния "Левски" от пет години, но това се е разбрало едва наскоро. По същата схема Василев давал пари за спорт, култура, на нуждаещи се и т.н. и т.н. За последно треньорът и банкерът се видели на 5 юни на концерта на рок групата Б.Т.Р. - също спонсорирана от банкера. "Цветан Василев не говори пред медиите, но говори с действията си", изтъкна треньорът.