La La Land бе обявен за най-добър филм от Британската академия за кино и телевизионни изкуства (BAFTA), съобщи „Ройтерс“. 70-ото издание на наградите се състоя в лондонската концертна зала „Ройъл Албърт хол“. Водещ беше британския актьор и писател  Стивън Фрай.

Мюзикълът на Деймън Шазел беше лидер по брой номинации — в 11 категории. С по девет бяха „Първи контакт“ на Денис Вилньов и „Хищници в мрака“ на Том Форд. Филмът „Манчестър до морето“ на режисьора Кенет Лонерган се бореше за шест отличия.

Освен отличието за най-добър филм, La La Land спечели най-престижната кинонаграда в Кралството в още 4 категории – Деймиън Шазел бе определен за най-добър режисьор, а Ема Стоун – за най-добра актриса. Отличия бяха присъдени още за операторската работа и за музиката.

Най-добър актьор, според Академията, е Кейси Афлек, с ролята си в „Манчестър до морето“, а за работата си по същия филм Кенет Лонерган бе посочен за най-добър сценарист.

Наградите  BAFTA се връчват всяка година за постижения в областта на киното, телевизионното изкуство и компютърните игри.

"Площад Славейков"