Шефът на Народното събрание Михаил Миков върна стая номер 20 в парламента на ГЕРБ, в която стоеше и придобилата популярност кафеварка на Бойко Борисов. За нея той говори в изборноата нощ след евровота, като поиска от Миков да му я върне.

Стаята бе отнета от ГЕРБ преди месец, тъй като според ръководството на НС групата на партията е по-малка, в сравнение с предишния парламент и не е редно да се разполага в три стаи. Тя бе запечатана в отсъствието на представители на ГЕРБ. Тогава хората на Борисов се оплакаха, че в кабинета има документи за готвения по това време от тях вот на недоверие към правителството за енергетиката. И дори се опасяваха, че е възможно да им бъде подхвърлено нещо, за което после ще трябва да се обясняват. Ключалката бе сменена, а помещението стоя запечатано няколко седмици.

Поводът за връщането на стаята е интервюто, което Борисов трябваше да даде сутринта за агенция "Ройтерс". Тя била единственото подходящо място за целта. Самият Борисов разказа, че връщането на стаята е станало с любезното съгласие на лидера на "Атака" Волен Сидеров, на чиято ПГ също бе отнето едно помещение. Лидерът на ГЕРБ благодари на Сидеров за разбирането.

От ГЕРБ съобщиха, че кафеварката, както и всички техни вещи, са били открити непокътнати в стаята.