Северното сияние е зрелище, за което много хора пътуват специално до Исландия. На местната полиция наскоро се наложи да предупреди туристите обаче да не се опитват да гледат или снимат сиянието, докато шофират, съобщава Би Би Си.

Полицаите в южната част на Исландия се оплакаха, че два пъти през последната седмица е трябвало да измъкват коли, които са карали бясно и са катастрофирали. Първото подозрение било, че шофьорите са пияни, но след като се оказало, че са напълно трезви, отговорността била прехвърлена на Aurora Borealis в небето пред тях, която ги омагьосала, пише Iceland Magazine. Според изданието това било шофиране "под влиянието на Аврора".

Първият инцидент станал по пътя към летището като колата се качила върху пешеходните алеи. "Шофьорът каза на полицията, че е видял Северното сияние и не могъл да отклони поглед от него", обяснява полицай. 

Туристите открай време създават затруднения с поведението си на пътя за организираните исландци. През 2015 г. пътните власти се оплакаха, че посетители причинявали инциденти като спирали на средата на пътя, за да снимат овце, коне и "каквото там привлече вниманието им". Той предложи да се направят специални места, на които да се спира за снимки.