Партия "Да, България" проверява с онлайн анкета какво мислят симпатизантите й за най-важните проблеми в държавата, за качествата на лидера на формацията Христо Иванов, откъде се информират, участвали ли са в протестите от лятото на 2013 г., избухнали след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. 

В анкетата има и стандартните въпроси, за да се очертае профилът на симпатизантите на "Да, България" - пол, възраст, образование, социален статус. Има и въпрос за проведените през есента президентски избори.

Участниците трябва да изброят и подрерят трите най-наболели проблема в държавата. Дадени са 16 опции, след които 5 - свързани с корупцията - въобще или в в частност в съдебната система, ограбването на държавата, липсата на законност и правила, завладяването на държавата от олигархия и мафия и т.н. Сред изброените проблеми са още бедността - поставена на първо място в самата анкета, безработицата, остарялата образователна система, скъпото и неработещо здравеопазване, демографската криза, икономическите мигранти, идващи в България, нарастването на държавния дълг, "прекареното послушание пред Брюксел" и заплахата от Русия. Има и опция съмишленикът на "Да, България" да допише списъка.

Специален въпрос е отделен за оценка на 9 качества - дали хората смятат, че лидерът Христо Иванов притежава и до каква степен. Има 4 опции да отговор - пълно съгласие, просто съгласие, просто несъгласие или пълно несъгласие. Това са изброените качества: истински лидер е, смел и решителен е, способен е да управлява, грижа го е за хора като мен, знае как да се пребори за реформа на съдебната система, умее да убеждава, има хъс, добър оратор е, знае, как да се бори с корупцията. 

Участниците в анкетата трябва да кажат още защо подкрепят "Да, България" - защото е нов тип партия, защото нямат доверие на старите партии, защото вярват на лидера и екипа му, защото харесват идеите за справяне с корупцията в държавата. Сред опциите е и предположението, че това е партията на младите и това, че в нея "няма ченгета".

От "Да, България" се интересуват още дали хората, които ги подкрепят, са участвали в протестите от 2013 г., а и дали са използвали интернет и социалните мпежи за протестна дейност. Има и въпрос откъде хората се информицат - социални мрежи и различни видове медии.