Голяма сензация в Шампионската лига - "Пари Сен Жермен" удари "Барселона" с 4:0 в първи осминафинал на стадион "Парк де Пренс" в Париж. Предстои реванш, но при този резултат фаворит за продължаване вече е френският гранд.

Домакините още от първите секунди притиснаха "Барса" с преса и агресивна игра. И заредиха положения пред вратаря Тер Стеген. Докато каталунците разберат какво се случва, Ангхел ди Мария откри резултата от пряк свободен удар в 18-ата минута.

Така стана 1:0 за ПСЖ.

Бившият играч на "Реал" (Мадрид) изнесе много силен мач и е в основата на историческия успех. "Барселона" опита да отвърне и създаде едно положение, но Андре Гомеш не успя да реализира.

Вместо това в 40-ата минута Юлиан Дракслер удвои за ПСЖ.

След почивката положението на терена не се промени много въпреки очакванията за обратното. В 55-ата минута Ди Мария направи 3:0 с ново красиво попадение. 

Не закъсня и 4:0. Този път Едисон Кавани опъна мрежата зад Тер Стеген - в 72-рата. 

До края "Барселона" опита поне да намали резултата, но само опита. Лео Меси и компания бяха непривично анемични в атака този път. И сега ще се надяват на чудо на "Камп Ноу".

В друг осминафинал "Бенфика" измъкна 1:0 от "Борусия" (Дортмунд) в Лисабон. Мачът ще се запомни с многото пропуски, които направиха гостите. Те пропуснаха и дузпа чрез Обамеянг в 58-ата минута. Малко преди това Костас Митроглу вкара единственото попадение в двубоя.

Тази вечер осминафиналите продължават. "Арсенал" гостува на "Байерн" (Мюнхен). А "Реал" (Мадрид) приема "Наполи".