Три от суперлуксозните джипове "Тойота", купени при кабинета "Борисов 2" уж за горски стопанства, вече са при собствениците си. Това предаде бТВ, след като в петък показа как всъдеходите по около 200 000 лв. всеки, които бяха предоставени на НСО, дълго време след заповедта за връщането им не са при законния си собственик.

Става дума за горските стопанства в Благоевград, Сливен и Смолян (всъщност колите са щели да бъдат 4, но едната обществена поръчка се проваля, б.р.).

Тези джипове не са за същински лов, това не е функционално, тъй като те не стават за планинските пътеки, коментира ръководителят на Югозападното държавно предприятие в Благоевград инж. Дамян Дамянов.

Според него обаче няма противоречие между думите му сега и обосновката за закупуването на луксозните джипове.

Клуб Z припомня, че през миналата година директорите на горските стопанства обясниха, че покупката на такива луксозни коли се налага, тъй като в България на ловен туризъм идвали шейхове, които оставяли стотици хиляди левове в страната ни.  Вместо шейхове обаче бе забелязан премиерът Бойко Борисов да кара едната "Тойота Секвоя" на посещение в Луковит.

Колите, закупени за горските, притежават кожен салон и климатизирани седалки; монитори за задните места, парктроник - сензори с камера за обратно виждане, и още куп екстри.

Тези автомобили са за трансфериране, за екскурзии, за ходене до ловните стопанства. За същинския лов има други автомобили, обясни днес пред бТВ инж. Дамянов.

Благоевградският джип е бил върнат вчера много бързо – след размяна на писма и приемо-предавателен протокол.

Ползван е съвсем малко, за една година с него са изминати около 5000 км, а НСО го връща в много добро състояние, посочи той.