Като нямаш класа и размах, нямаш класа и размах и толкоз.

Закъде си, ако се озовеш вдън гори тилилейски без парктроник... Това е онова, дето, като паркираш на заден, ти пиука, ако наближиш на по-малко от 30 см някоя заспала мечка с малките си... Сещате се. Затова е и създадено от автомобилопроизводителите – най-вече да пиука на мечките.

И що за ловец си, ако не тръшнеш плувналия в кръв току-що прострелян глиган, пълен с буби, на кожения салон в тойотата.

Това си мислех сутринта, докато гледах епизод пореден от сериала с „извънземните“ три джипа за горските, останали сираци след оставката на... Знаете кой. Който пък накрая така се разсърди на народа си, че заговори колко пречиствателни е направил.

Сещате се - понеже при всяка покупка от НСО дори на „най-скромни“ аудита А8L се надава вой сред фейсбук интелигенцята, се оказа, че тихо и полека горските уталожили неотложната си нужда от въпросните 3 тойоти. Всъщност били 4, но с едната нещо запецна схемата.

Натам пакетът оборудване съдържа класически балкански „екстри“ - сделка с единствен участник в търга, той пък баш от Сливен да се падне, и баш съученик на министърката Танева. Шанс!

Това са коли толкова грамадански, че дотогава дори не им знаех модела. Дори и на "Ислямска държава" ни е срам да продаваме чак такива, та се мъчат с някакви ленд круизъри, русенска регистрация, както личеше от едни снимки...

Помня и когато излезе по тв-то някакъв зам.-министър и се сука като мокра връв, докато не артикулира, че те, видиш ли, не ставали точно за лов тия коли, но щели да возят – забележете - шейховете, които са се утепали да идват в България на ловен туризъм и оставяли стотици хиляди левове.

И понеже явно в тоя ден поради липса на шейхове да се шматкат насам-натам, тойотите са били вакантни, за да не им се вдърви маслото в скоростите, в едната си бръмчеше на шофьорската седалка двете „Б“. Бащицата от Банкя.

В тази история има повече от едно тъжни неща, но има едно много тъжно: и то въобще не е, че на човека му се довозило в „Тойота Секвоя“ (сега да не правим асоциации кой живееше на едноименната улица в Бояна, б.р.). Човещинка...

Тъжното е в нивото. В дребнотата на размаха и плиткостта на помисъла... В тарикатското намигване, което управлява държавата с фразата "знаеш как е", с помощта на дребни гешефтчета и микродалаверки.

Все се сещам за ония, които бяха отворили фалшиво американско посолство (в Гана) и издавали визи, актове за раждане, агремани и к'вото се сетиш... Така се работи – с размах!

А тук какво? Сега горските да им берат гайлето на тия коли...