Живко Живков поема ръководството на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Това реши Управителният съвет на фонда, свикан от служебния министър на земеделието и храните проф. Христо Бозуков.

Мястото се освободи след като досегашният изпълнителен директор Румен Порожанов подаде оставка по искане на служебния министър. Живков досега е бил зместник на Порожанов - от 29 август 2014 г. и е с ресор "Директни плащания на площ" и "Информационни технологии".

Завършил е магистратура по "Право" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" през 2009 г. Магистър е по "Агроном" от Лесотехническия университет в София. Владее английски и руски език.

Между 2003 г. до 2005 г. е експерт в областната дирекция на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) във Велико Търново, където отговаря за обновяването и управлението на регистрите на земеделски производители. Работи като юрист от 2005 г. до 2009 г.

От 2009 г. до 2014 г. е директор на Областната дирекция на ДФ "Земеделие" в старопрестолния град. От 1 септември 2014 г. Живко Живков е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие с ресор "Директни плащания на площ" и "Информационни технологии".