"Байерн" (Мюнхен) направи показно с 5:1 срещу "Арсенал" в първи осминафинал на Шампионската лига. Реваншът след две седмици в Лондон изглежда предрешен.

За пореден път "топчиите" явно ще отпаднат от баварците, които си остават един от основните фаворити за трофея този сезон, още повече ако "Барселона" също се сбогува отрано с турнира.

Ариен Робен откри красиво с прехвърлящ удар в далечния ъгъл в 11-ата минута. Все пак първото полувреме бе равностойно, а в 30-ата минута Алексис Санчес изравни. Той изпълни дузпа, вратарят Мануел Нойер изби, но при добавката чилиецът не сбърка - 1:1.

Едва ли и най-големите фенове на "Байерн" са се надявали на това, което се случи след почивката. Домакините решиха нещата за 10 минути с нови три залпа във вратата на английския си съперник.

В 53-тата Левандовски върна аванса на мюнхенци. Още в 56-ата Алкантара бе точен за 3:1, отново той в 63-тата направи аванса на германците доста солиден - 4:1.

Влияние за крушението на "Арсенал" оказа контузията на капитана Лоран Косчелни в началото на втората част. А дори при 4:1 "Байерн" не спря. Пет минути преди края на срещата на терена влезе Томас Мюлер и в 88-ата не пропусна да се разпише за 5:1.

В друг осминафинал "Наполи" раздразни шампиона "Реал" (Мадрид) и бе победен с 3:1 на "Сантяго Бернабеу". Италианците, подкрепяни на стадиона от Диего Марадона, който преди срещата дори ги надъха в съблеканята, откриха още в 8-ата минута чрез Инсиние. 

Още в 18-ата Каземиро изравни. И "Реал" реши мача малко след антракта. В 49-ата Кроос направи 2:1, а в 54-тата Каземиро узакони победа с два гола разлика.

Ситуации за още голове имаше и пред двете врати. Кристиано Роналдо не успя да се запише сред голмайсторите и вече не е вкарал гол в рекордните за него в Лигата 523 минути.