"Топлофикация" се готви да изплаща обезщетения на 104 хил. свои абонати, които останаха без топла вода и парно дни наред преди седмица, съобщиха днес от дружеството на заседание в Столичната община, разказва агенция "Фокус". 

Колко ще е конкретното обезщетение за всеки е трудно да се каже, но от дружеството прогнозират, че около 2,4 млн. лева ще бъдат разходите. Компенсацията няма да се изразява в това да не платят така или иначе непотребената енергия, а всеки, който е останал повече от 48 часа без топлинна енергия, ще бъде обезщетяван с намаляване от сметките.

Абонатите обаче няма да могат да оспорят отчитанията, направени от дружеството, за това дали са нямали топлоподаване за повече от 48 часа, уточни директорът Георги Беловски.
 

"Считаме, че ще обхване 98%, дори 100% от потърпевшите абонати. Но на българина и 1000 лв. да му дадем, той ще иска 1200. Винаги ще има някой, който да търси под вола теле. Надяваме се да не се роди теле, защото сме го обмислили и сме подходили максимално отговорно в услуга на хората”, коментира Георги Белов от "Топлофикация".

Според общински съветници и граждани предложенията за компенсации не са ясно разписани. От дружеството уверяват, че ще бъдат редактирани и ще влязат в сила преди следващата фактура за парно.