Областният управител на Монтана Ивайло Петров заяви, че подава оставка от поста си. На пресконференция в централата на ГЕРБ той заяви:

"Нямам вяра в това правителство, в този министър-председател. Не искам следващата сряда да бъда освободен по недостоен начин. Институцията областен управител е достойна институция. Ще остана на поста си до смяната ми от служебнто правителство".

Заедно с Петров на пресконференцията присъстваха и други областни управители, които вече бяха освободени.

Бившият областен управител на Габрово Николай Сираков заяви, че е "герой от втората серия на сагата освобождаване на областни управители".

"Аз приемам акта на освобождаване. Това е най-нормалното нещо, ние сме част от политическия екип. Притеснява ме морала и ценностната ситема, която ние, политиците изповядваме", каза Сираков.

Той каза, че не е подавал молба за отпуск заради това, че ще се кандидатира на предстоящите парламентарни избори.

"Аз не съм подавал молба за отпуск. А на 15-и получих по електронна поща решение на МС, че съм освободен, защото съм част от депутатска листа. Към тази дата няма нито една регистрирана депутатска листа. Използва се лъжа. Без мотив щеше да е по-нормално", каза Сираков.

Той каза, че да разбере в 16,30 часа следобед, че не е областен управител е странно, защото в този ден е работил, извършвал е разплащания, вземал е решения и т.н.

Всички областни заявиха, че никой не е сърдит, че е снет от поста. Според тях обаче е недопустимо областните администраци да бъдат клеветени. Те припомниха, че преди 2 месеца е имало президентски избори, в чието провеждане са участвали и към тях не е имало упреци и сигнали за нарушаване на изборния процес.