Реформаторският блок ще се сдобие с още един партньор утре - партията на Светльо Витков "Глас народен". Споразумението ще бъде подписано в Гранд хотел "София" в петък, съобщиха от обединението.

Листите на обединението още се редят, но не е изключено именно Витков да е водачът на РБ в 25-и избирателен район в София, твърдят източници от коалицията. Това е така нареченият лидерски район, защото водач на ГЕРБ там се очаква отново да е лидерът на партията Бойко Борисов. От БСП начело на листата за изборите на 26 март ще е председателката Корнелия Нинова. На предишните избори в този район Реформаторите бяха водени от лидерката на ДБГ Меглена Кунева, която за предстоящия вот се отказа от участие в листите.

 
"Глас народен" е втората партия, която се присъединява към РБ в последната седмица, след като обединението напусна НПСД, за да направи коалиция с ДОСТ. Другият нов десен партньор е Българският демократичен форум. Според Даниел Вълчев до 18 февруари, когато изтича законовият срок за промени в регистрираните в ЦИК коалиции, може да се появят и още партньори.
 
 
Засега се очаква в 24-и район в София водач на листата на Реформаторския блок да е Петър Москов, а в 23-и район - лидерът на СДС Божидар Лукарски. 
Николай Ненчев.

 

Междувременно стана ясно, че бившият военен министър Николай Ненчев ще е водачът на РБ в Пловдив. Първоначалните очаквания били начело на листата да застане пловдивчанинът д-р Димитър Шишков.

„Обещах преди време, че на първо място от Пловдив ще бъде човек от града. След като не можах да изпълня това, се оттеглям от листите за депутати“, коментира д-р Шишков пред Дарик.

По думите му, Николай Ненчев е спуснат за водач в Пловдив без никой от ръководството на Блока да се е консултирал със структурите на партията в града под тепетата. 

„Не се отказвам от политиката, а от предстоящите избори. Ще продължа да работя за идеите на РБ, но в близките месеци ще се отдам на научна работа“, каза още д-р Шишков.