Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от АТП 500 в Ротердам, Холандия. Тази вечер първата ни ракета спечели със 7:6(7), 6:1 срещу Денис Истомин (Узбекистан).

Съперникът му утре е изключително добре познат - Давид Гофен от Белгия.

Димитров ще играе срещу съседа си в Монте Карло за трети път в рамките на малко повече от 3 седмици. От 6 мача досега Гришо не е губил от Давид.

Любопитно е, че първата ни ракета игра както срещу Гофен, така и с Истомин на "Аустрелиън оупън", при това в същия ред. Тогава Истомин спечели първия сет, но след това Григор стигна до обрат след тайбрек. И днес мачът не беше лек за българина.

А за разлика от Мелбърн, началото беше отлично. Хасковлията проби в първия гейм, след което затвърди за 2:0. Истомин обаче не се предаде, а върна брейка за 4:4. Последва размяна на сервис геймове и така се стигна до тайбрек.

Денис поведе с 3:1, но Григор обърна за 4:3. Обратите обаче продължиха. При 7:6 българинът спаси сетбол за своя противник с ас. Стигна се до 8:7, узбекът направи двойна грешка и сетът отиде в полза на българина.

Вторият сет бе лишен от съспенс. Отново 2:0 за Григор, след което 4:1 и най-добрият ни тенисист реши да не се бави повече, като просто довърши амбициозния си съперник с 6:1. 

Следва по-сериозно препятствие.