Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев коментира за първи път конфликта си с депутата от ДПС Делян Пеевски в интервю за бТВ. Телевизията излъчи откъс от разговора на журналиста Светослав Иванов с банкера.

В няколкото изречения Цветан Василев нарича Делян Пеевски "властелин на България". Определя като "един голям мит" впечатлението, че с Пеевски са действали в тандем.

Предлагаме ви пълен текст на излъчената част от разговора. В 19:00 часа телевизията ще излъчи още от интервюто.

- Само до преди няколко месеца съществуваше впечатлението, че вие с Пеевски действате в тандем. Изкупувате ключови предприятия от българската икономика и медии, за да упражнявате политическо влияние.

- Сегашното развитие показва, че това е било един голям мит. Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България.

- Използвали ли сте държавни пари, за да финансирате бизнес начинания на Делян Пеевски?

- Как точно мога да използвам държавни пари, за да финансирам подобни начинания на Пеевски или който и да било друг?

- Чрез свързани фирми и свързани лица.

- Чакайте сега. Свързани фирми и лица е едно правно понятие, което не означава, че тези фирми са безпредметни, че тези фирми не създават работни места.

- Тоест, финансирани ли са фирми на подставени лица - ваши и на Делян Пеевски?

- Аз казвам следното - подставени лица аз нямам и всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект.