Партията "Глас народен" на Светльо Витков вече е част от Реформаторския блок. Витков, който в момента е общински съветник в София и по столичните дела формацията му е в коалиция със съветниците от "Движение 21" на Татяна Дончева и представител на "Зелените", подписа споразумението на присъединяване към Реформаторския блок. От страна на десните параф положиха Петър Москов, лидерът на СДС Божидар Лукарски, Найден Зеленогорски от ДБГ.

Преди подписването на споразумението в столичния гранд Хотел "София".

На церемонията бе и лидерката на другия нов партньор на реформаторите - Жаклин Толева от Българския демократичен форум (БДФ).

 
Венци Мицов - заместникът на Витков в "Глас народен" и също общински съветник в София към момента, също бе на церемонията.

„Настъпва момент, в който решаваш дали да се биеш сам или в коалиция. Когато плюеш всички - никой не иска да си играе с тебе на катерушките”, обясни Витков. 

Лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че когато се търси движение напред, то трябва да стане с хора с повече „за”, отколкото „против”.

От РБ и "Глас народен" допълниха, че има повече неща, които ги събират, отколкото такива, които ги разделят, и се надяват да мобилизират дясното пространство. 

Коалицията очаква още партньори да се присъединят, крайният срок за промени в коалициите, регистрирани за изборите, е 18 февруари.

През 2013 г бе обсъждано включването на "Глас народен" в Реформаторския блок. Тогава Витков написа следното за тази идея:

"Не бих желал да участвам нито в Реформаторски блок, нито в сборни политически формации с колективна отговорност и с основна цел – влизане в Парламента, на всяка цена."

"Затова няма разлика дали ще гласуваш за БСП, Герб, ДПС, Атака или Реформаторски блок. Те отдавна си бъркат по…джобовете!"

"Кой ще влезе по-точно? Меглена Кунева, Радан Кънев, Боби Сандов, Даниел Вълчев, Прошко Прошков  и… кой друг? Само изреждането на тези лица ми е достатъчно, за да не искам името ми да е между тях. Нима НДСВ не управлява заедно с БСП? Нима Кунева и Вълчев не бяха в НДСВ по това време? Значи СДС и ДСБ се обедини с тези, които бяха в съюз с БСП? Да Ви имам алтернативата!"

По-късно през деня бе съобщено, че след Витков в листите на РБ ще е Станка Желева - дъщерята на покойния президент д-р Желю Желев. Тя е графичен дизайнер и художник.