Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще води листата на Обединените патриоти в 25 район на София. Там досега са издигнати лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на БСП Корнелия Нинова и Светльо Витков от "Глас народен", който се обедини с Реформаторския блок.

Ето водачите, обявени от патриотите:

София 23 район  - Валери Симеонов

София 25 район  - Волен Сидеров

София 24 район - Юлиян Ангелов

София-област - Явор Нотев

 Пловдив - Славчо Атанасов

Пловдив-област - Борис Ячев

Варна - Валентин Касабов

Бургас - Валери Симеонов

Русе  - Искрен Веселинов

Стара Загова - Десислав Чуколов

Пазарджик - Станислав Станилов

Благоевград  - Атанас Стоянов

Сливен - Петър Петров

Плевен - Красимир Каракчанов

Шумен - Емил Димитров

Хаскво - Павел Шопов

Враца - Красимир Богданов

Кюстендил - Илиян Тодоров

Видин - Росен Живков

Разград - Димитър Димитров

Велико Търново - Милен Михов

Най-късно в неделя ще бъде оповестен пълния списък на водачите. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че обединените патриоти се борят за едно от първите две места на парламентарните избори. Според него местата в листите са поделени по-равно между трите партии. Спазен били и принципа водачите на листи да се издигат в райони, в които вече са били депутати.

"Трите партии са равнопоставени в коалицията. Имат равни позиции в листите. Г-н Симеонов и на миналите избори водеше в 23-ти МИР, логично е да го води пак. Г-н Сидеров винаги е водил 25 многомандатен избирателен район, логично е той да е водач. Аз съм водил, от 2013-та година насам, плевенската листа, логично е да водя, след като хората ме номинират там. Това е принципът", обясни Каракачанов.

Самия Сидеров пък заяви, че се е колебаел дали изобщо да се кандидатира на предстоящите избори, но съпартийците му го убедили, че неговото присъствие е необходимо за кампанията.

"Все още обмислям, но колегите настояват да има участие от моя страна. Надявам се това да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификации и обвинения", каза Сидеров по повод кампанията в 25 район.

"Отворени сме за разговори с всички български партии".

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Единствените, с които патриотите няма да говорят по никакъв повод за "небългарските партии ДПС, ДОСТ и техни производни.