Масово се одобряват всякакви идеи за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Това е изводът от поредния експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен на 13 и 14 февруари сред 808 души в цялата страна – финансиран със собствени средства.

67,8% от българите, например, смятат, че служебното правителство трябва да промени начина, по който се управляваше България досега. На противоположното мнение са 26,2%, а останалите се затрудняват да отговорят. 

Отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието събират около и над 90% подкрепа. 70,6% одобряват подготвяната отмяна на практиката на пръстовите отпечатъци в здравеопазването, а 23,3 % не я одобряват. Мнозинство от 57,1% одобрява и смяната на областните управители.

 Slide2

 Slide3

17.02.2017 Press PPT NEw

 

 

Slide5

 

Засилено е и търсенето на всякакво ново политическо съдържание – нови фигури и идеи. Мнозинство от 54% подкрепя новото звучене в програмата на ГЕРБ. Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на БСП и те се ползват с високо доверие.Засега изглежда, че това допълнително помага на БСП да се утвърди.    

Всички по-популярни обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – особено ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание. 82%, например, харесват увеличение на данъка на най-богатите хора, 90% окуражават идеята за увеличаване на учителските заплати, 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т. н.

Почти никой не смята, че е лошо за страната да се увеличат минималните заплати и пенсиите. Очевидно, малцина са онези, които се питат откъде биха дошли пари, коментират от "Галъп интернешънъл".

Изследването на "Галъп интернешънъл" е проведено между 13 и 14 февруари, сред 808 души,

чрез експресен телефонен сондаж.

Проучването е извършено със собствени средства на агенцията.