Григор Димитров допусна първа загуба в професионалната си кариера от Давид Гофен - 4:6, 6:1, 3:6, в четвъртфинал на турнира от АТП 500 в Ротердам, Холандия.

Досега Гришо водеше с 6:0 на белгиеца. От началото на тази година двамата играха два пъти - в Мелбърн и София. Димитров не бе дал дори сет на №11 в световната ранглиста.

Е, дойде време Гофен, който е съсед на първата ни ракета в Монте Карло, да запише успех срещу своя приятел. Така Григор отпада в Ротердам, а това е втората му загуба от началото на годината след драмата с Рафаел Надал на "Аустрелиън Оупън".

Сега на българина предстоят два турнира в САЩ.

Първият сет в днешната битка между №11 и №12 в света вървеше равностойно с опити и на двамата съперници за пробиви. За жалост на Григор, първи това успя да направи Гофен - за 3:2. До края на сета не се случи нищо необичайно и белгиецът дръпна с 1:0 след 6:4.

Вторият сет започна отлично за Гофен, който едва не проби Димитров още при първото му сервиране. После ролите се размениха при 1:1. Нататък обаче хасковлията доминираше, като записа 5 поредни спечелени гейма. Впечатляващо.

В третата част обаче Давид поведе с 2:0. При 3:1 Димитров имаше две възможности за рибрейк, но съперникът му се измъкна със сервис. До края той успя да удържи атаките на Григор и най-накрая спечели - 6:3 и 2:1 в сетовете.  

Днес Гофен демонстрира завидна воля и огромна мотивация да не допусне поредно поражение от Димитров. Двамата предложиха хубав мач. Пролича и умора в българина, който отказа участие в турнир в Марсилия идната седмица, за да "вземе въздух" преди надпреварите в САЩ.