"Начинът, по който водят кампаниите партиите, агресията, която се изсипва върху нас, а доколкото се познаваме като партия – ние не търпим агресията. Има един Семьон... руски изпълнител... "Америка нас не любит"... И ние можем само по любов, знаеш как завършва текстът. Ние можем да даваме сами властта. Със сила не могат да ни надделеят никога. Начинът на кампанията е точно такъв – агресивно, лъжливо и... Затова считам, че в следващия парламент много трудно ще има съгласие или ако има - то ще е нещо като Орешарски". А това няма да издържи повече от 6 месеца – ще се счупят системите веднага..."

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос от залата как гледа на прогнозите, че изборите на 26 март ще са подготовка за нови избори, защото няма да може да се състави правителство. Той бе гост на семинар на ГЕРБ-Жени в Стара Загора и говори близо час през дамите от партията.

Песента, която Борисов цитира, е на изпълнителя комедиант Семьон Слепаков, наречена "Патротично-еротична". Ето я и нея, ако не сте я чували:

 

А ето и текста:

Америка нас не любит...
Англия нас не любит...
Германия нас не любит...
Уж много веков подряд

Франция нас не любит...
Япония нас не любит...
Короче, никто нас не любит...
Но трахнуть все очень хотят!

А мы, а мы без любви не можем...
А мы, а мы без любви не хотим...
Для нас это чувство всех прочих важней и дороже
А мы без любви не дадим, не дадим, не дадим!

А нас всё хотят, как шалаву 
Напоить и нагнуть в переулке
Хотят к нам подкрасться когда мы
В душе нагнёмся за Крымом 

Расшириться нам во все щели
А после - остаться друзьями,
И делать так снова и снова,
А о любви - ни слова!

А мы, а мы без любви не согласны,
А мы, сжав булки, стоим на своём
Ведь все, кто учили историю, знают прекрасно,
Что мы без любви никогда никому не даём!

Понять вас, ребята, можно
Любить нас довольно сложно
Но прежде, чем лезть к нам под юбку
Вы кое-что знать должны

Мы, может, вас разочаруем...
Россия — женщина с хуем!
Так что, для вас же лучше
При нас не снимать штаны...

(бел. ред. Клуб Z няма да го преведе - да сте учили руски :-) )

След като мина през целия политически конспект, Борисов потвърди, че едно от първите неща, които трябва да се направят в новия е парламент е да се приемат промени за въвеждане на мажоритарни избори в два тура, както поиска Слави Трифонов според резултата от референдума, въпреки че не достигат гласове, за да бъде той задължителен. Според лидера на ГЕРБ след това депутатите трябва да се разпуснат и да се проведат нови избори - мажоритарни.

"Иначе ще има вълнения, според мене", заяви Борисов. И продължи - "И понеже ние винаги сме се съобразявали с хората... да видим. Неслучайно всички бягат от думата с кого ще се управлява, защото са толкова антагонистични отношенията между лидерите, не знам как ще се работи... Нищо оптимистично не виждам".

По думите на лидера на ГЕРБ вариантът за съставяне на правителство в новото Народно събрание след 26 март би бил "ако една от двете партии (ГЕРБ или БСП - б.р.) има 7-8% от другата, защото тогава ще е длъжна да намери вариант."

"Ние бяхме длъжни да намерим някакво съгласие преди 2 години и половина. И го направихме, колкото може по-добре..."

"Прекалено ми е скъпа държавата и мила, за да се радвам, че държавата ще се провали. Затова такива компромиси направихме за коалиция, ГЕРБ загуби от това, но държавата спечели.", заяви бившият премиер.

В края на панела си в женския семинар Борисов каза още:

"Скъпи мои булки, невести, моми – не ви знам кой какъв е, и това ще мине. Българският народ има силен инстинкт, убеден съм, че тези, които ни се разсърдиха, сега ще знаят – каквото обещаем го правим. Затова и малко обещаваме... Но ако хората искат друго, по друг начин да им изхарчат парите – могат да изберат друго. Това е най-хубавото на демокрацията. Затова като усетим, че нещата не са приемливи за всички – най-добрият ход на демокрацията е избори."

Ето пълния запис от участието на Бойко Борисов в семинара на ГЕРБ-Жени в Стара Загора - с анализа му за актуалната политическа обстановка, за служебния кабинет на Огнян Герджиков и "връщането" на НДСВ, ремонта на тунел "Ечемишка", как в България се правят ремонти с препратка към филма "Баш майстора", историята с КТБ...