Вече е официално - Делян Пеевски отново ще бъде кандидат за депутат от ДПС и ще води партийната листа в традиционния си район - Пазарджик. Листата на движението за парламентарния вот на 26 март вече е регистирана от Районната избирателна комисия (РИК) в областта. Това става ясно от решение №33 на РИК.

Втора в листата на ДПС в Пазарджик отново е Искра Михайлова - Копарова. Тя в момента е евродепутат от движението и заема един от най-високите постове сред българските представители в Европейския парламент - председател на Комисията по регионално развитие. Михайлова замина за Брюксел и Страсбург на последните евроизбори през 2013 г. Тогава Пеевски бе на второ място в списъка, а Михайлова - пета. Но стана евродепутат, след като Пеевски се отказа от мястото си. До третото място листата на ДПС е същата като на парламентарния вот през 2014 г., показва още справка в регистрите. Трети е Сергей Кичиков - представител на движението от Велинград. 

Очаква се Пеевски да поведе ДПС и в Благоевград за вота. Листата на партията за този избирателен район още не е регистрирана, но има време - крайният срок е 21 февруари. 

За последен път Пеевски се е появявал публично точно преди 1 година - на 19 февуари 2016 г., когато 43-тият парламент гласува вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 2", внесен от БСП и ДПС заради здравната политика на министър Петър Москов (РБ). На същата дата политикът от ДПС обяви в отворено писмо до медиите, че излиза от собствеността на "Булгартабак" АД. Мотивът - имало медийни опити компанията да се дискредитира чрез използване на името му.

Срещу Пеевски ГЕРБ в Пазарджик изправя бившата министърка на правосъдието Екатерина Захариева. Водач на листата на БСП пък ще е Славчо Велков - eксперт по сигурността, представител на гражданската квота.

В Благоевград се очаква Пеевски да се изправи срещу Цветан Цветанов от ГЕРБ и срещу журналиста Тома Томов, който ще води листата на левицата. 

 
Очаква се ръководството на ДПС да представи листите си за изборите на 26 март утре или във вторник, когато изтича срокът за регистрация на кандидатите за депутати от всички партии и коалиции в районните избирателни комисии.
 
 
В списъците на ДПС до последно се очакваха размествания. Засега е ясно, че лидерът на движението Мустафа Карадайъ ще се изправи в Кърджали срещу бившия председател на ДПС Лютви Местан от "Обединение ДОСТ", в което вторият партньор е партията, създадена от бивщия втори в ДПС по времето на Ахмед Доган - Касим Дал - НПСД. В Търговище като водач Карадайъ ще е срещу настоящия лидер на НПСД Орхан Исмаилов.
 
Листите си с Списъците си не са представили към момента още от "Реформаторски блок - Глас народен", "Нова република", коалиция "Движение Да, България", "АБВ-Движение 21" и "Обединение ДОСТ", както и от партията на Веселин Марешки.