Имало е моменти, когато сме обещавали сериозни неща, които не се случиха. Това призна пред бТВ водачът на листата на БСП във Варна Стефан Данаилов.

„Например в една кампания бях издигнат в Плевен и Пловдив. В Плевен беше много хубава кампания по села и градчета. Но говорих това, което ме убеждаваха документите на моята партия – че ще строим АЕЦ. Това е чувствителна тема за оня регион. Че ще въвеждаме подоходен данък – бедните искат да взимат пари от по-богатите, и за военното училище. За съжаление в този период заболяването ми започна, но виждам, че всичко, което говорихме почна да изчезва и се оказа, че нещо, което пропагандирах не се случи. Но сега първото нещо, което попитах беше, че обещаваме много неща, в сферата на икономиката, образованието, но имаме ли пари да го направим това? Всичко е изчислено на база БВП, който се очаква да има България в тази година”, каза Данаилов.

И бе категоричен, че ако този път БСП не изпълнят обещанията си, той първи ще излезе да иска обяснение.

„Ако не го направим аз ще бъда първият. От това, което виждам се знае откъде ще се вземат тези средства”, уточни той и допълни, че за него най-важно е да се увеличат парите за култура.

В коментар за играчите в наближаващите предсрочни избори Данаилов заяви, че „Веселин Марешки може да задвижи двигателя на ГЕРБ, за нашия – благодаря.“ Според него ще е „ужасно“, ако влезем в спирала на непрекъснати избори.

„Не вярвам политиката да ме е разболяла, никога не съм се вживявал. Но съм преживял много страстни моменти, много енергия съм хвърлил, работих, пътувах. Може би други стресови ситуации от лично естество, не партийни дела”, каза още актьорът.

По повод проблемите при реденето на листата на БСП във Варна Данаилов не скри, че има проблем между областта и градското ръководство. Но нещата се оправили, след като Борислав Гуцанов оттеглил кандидатурата си. Което според актьора му прави чест.

Той добави, че хората искат нови лица и е хубаво, че децата на старите партийни кадри на БСП (Таков, Пирински, Ананиева) прегръщали лявата идея. Той щял да се радва, ако някой ден внуците му искат да се занимават с лява политика. И не бил съгласен да ги спира това, че са негови наследници.

"Защо не, бе, братче? Мисля, че е добре, че тия деца прегръщат лявата идея, защото много деца на наши другари за съжаление прегърнаха други идеи", попита Данаилов. 

Данаилов издаде още, че в новия предизборен клип на БСП щяло да има анимация и самолет. Но призна, че за съжаление имало отлив на желаещи да се снимат в масовките на предизборните видеа. Заподозря, че ги е страх „от правителството“, но не уточни от кое точно.

"Не знам какво е - доверие или страх. Аз го отдавам на страх. Какво ни е плашило тия години? От какво сме се плашили? От правителства", каза той.

Накрая на въпрос какво е общото между театъра и политиката Данаилов коментира, че и в двете има викане, пляскане, освиркване и задкулисие.

Актьорът отрече да има приятелски отношения с новия президент Румен Радев. Двамата не се виждали и не се чували дори. Понеже Данаилов помагал по време на президентската кампания обаче, хората смятали, че са "нонстоп заедно, ядем, пием и се веселим" и му звънели да го молят за услуги. Например да им намери работа. Той казвал, че не може да им помогне.

Помолен да коментира защо е против споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА), Данаилов не можа да отговори и препрати водещия да пита Корнелия Нинова, която много хубаво го обяснявала, ама той не можел да помни. Каза единствено, че е против, защото споразумението било "гадно".