Снощи "Барселона" записа рекорд в 118-годишната история на клуба, който не е много за хвалене - за първи път в стартовите 11 на официален мач имаше само един испански гражданин. Това бе Сержи Роберто, а постижението бе записано в инфарктно спечеления мач от Примера срещу застрашения от изпадане "Леганес" на "Камп Ноу" - 2:1.

Това стана факт, тъй като треньорът Луис Енрике реши да остави на скамейката Андрес Иниеста, Жерар Пике и Карлес Алена. Като резерви бяха оставени още 3-ма испанци - Денис Суарес, Жорди Алба и Пако Алкасер.

А един добре познат аржентинец, кадър на школата на Барса - Лео Меси, спаси трите точки в полза на каталунците. Той откри още в 4-ата минута. В 71-ата Унай Лопес изравни. В самия край на срещата Неймар бе фаулиран в наказателното поле и Меси реализира от дузпа.

Така "Барселона" отърва втори пореден срам, след като през седмицата отстъпи с 0:4 пред "Пари Сен Жермен" в Шампионската лига. Така "лос кулес" продължават да са на точка зад лидера "Реал" (Мадрид), който обаче има два мача по-малко.

Черните облаци над "Камп Ноу" остават. Публиката освирка отбора срещу "Леганес" и по-конкретно халфа Андре Гомеш. Съответно Луис Енрике, договора на когото изтича в края на сезона и още не е ясно дали ще бъде подновен, разкритикува запалянковците. Те пък са загрижени за продукцията на клубната школа "Ла Масия", след като се стига до такива "постижения" само с един местен в състава.

Идната събота Барса гостува на "Атлетико" (Мадрид), след което приема ПСЖ в Шампионската лига.