Лидерът на Движение "Да, България" Христо Иванов заяви, че именно под негов натиск сега в предизборната програма на ГЕРБ е записано, макар и не много категорично, че трябва да има реформа на прокуратурата. На среща с граждани в Стара Загора Иванов заяви, че когато е бил министър и се е опитвал да говори по темата с премиера Бойко Борисов, той се е страхувал от подобен разговор

"Когато бях министър и се опитвах да принудя правителството да започне да говори за реформа на прокуратурата, премиерът Борисов и други членове на правителството се страхуваха от това. Реформа на прокуратурата беше абсолютно невъзможна. Днес, ако погледнете програмата на ГЕРБ, там има нещо с половин уста за главния прокурор. Политическата цена да се правят, че  тази тема я няма, стана много висока. Това се случва и защото "Да, България" се появи", заяви Иванов.

Според него формацията дори сега, когато още не е влязла в парламента, принуждава останалите партии да навлязат в теми, които досега са игнорирали.

"Старите партии се срещат обикновено с партийния си актив. Вие не сте наш актив, надяваме се да станете наши избиратели. Тук сме за интервю за работа".

Това каза Иванов на гражданите, дошли да се срещнат с него. Той поясни, че "Да, България" е основана, защото всеки от основателите ѝ е разбрал, че индивидуалните усилия не са достатъчни, за да се промени един голям проблем - завладяването на държавата от мафията. Според Иванов предстояищите парламентарни избори са референдум за това искат ли българите да бъдат управлявани по същия корумпиран начин, или е дошло време това да се промени.

Преди това на пресконференция Иванов обясни за пореден път защо партията му не се явява на изборите заедно с "Нова република" с лидер Радан Кънев. Целта била "Да, България" да достигне до по-широк кръг избиратели, включително извън онези 7%, които на последните избори са гласували за Трайчо Трайков. Иванов обяви "Да, България" за най-независимата партия, която се издържа от дарения със среден размер от 100 лв.

От формацията се обявиха за "лустрация второ поколение", която да разкрие не само зависимостите от ДС, а и новите зависимости от олигарси. "Да, България" предлага и въвеждане на закондоателна гражданска инициатива и по-лесно иницириане на референдуми.