"Ястребът Борисов се опитва от вчера да се превърна във врабче, но нещо не му се получава".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Така тя коментира критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на присъствието на НАТО в Черно море

Нинова изтъкна, че БСП е против превръщането на Черно море в плацдарм. Тя припомни, че на 24 юни 2016 г. правителството на Борисов приема позиция да се подкрепят мерките на НАТО, насочени към увеличаване на сигурността в Черноморския регион, и дава мандат на национална делегация, водена от президента Росен Плевнелиев, в която участват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Николай Ненчев.

"България е член на ЕС и НАТО и ние не подлагаме под никакво съмнение този факт, но сме против България и Черно море да бъдат използвани като плацдарм за военни действия", заяви Нинова.

Тя каза още, че трябва Черно море да бъде зона за мир и сигурност и добави, че още в предишния парламент БСП е имала подобни предложения.

Според Нинова от ГЕРБ са се оплели в тезите си за служебния кабинет и ревизията му. Тя припомни, че Бойко Борисов при приемането и предаването на властта сам е поискал тази ревизия, а служебният премиер му я е обещал. Нинова заяви, че БСП не дава поръчки на служебните министри, а просто иска да се знае истината.