Продължава напрежението по оста "Левски" - феновете на клуба. Днес Националният клуб на привържениците разпространи декларация, в която заявява, че къса всякакви взаимоотношения с шефовете на "Герена".

Проблеми в отношенията се появиха още откакто Спас Русев стнана собственик през миналата година, но ескалираха в последните седмици. И най-вече вчера на общото събрание на акционерите, когато Русев и компания отказаха обсъждане на въпроси точка по точка, въпреки че мнозинството беше съгласно.

Тръст "Синя България", акционер с 10 процента в клуба, напусна събранието още в началото, по-малки притежатели на акции направиха същото. Даниел Боримиров реагира недоумяващо на позицията на запалянковците. Реакция от Спас Русев за момента няма. А днес "сините" втвърдиха позицията си.

Ето цялото становище на Националния фенклуб, публикуваме го без редакторска намеса:

"Уважаеми привърженици, с настоящето искаме да Ви уведомим, че Националният клуб на привържениците официално прекратява своите взаимоотношения с ръководителите на ПФК „Левски“. 

С оглед надменното поведение и липсата на каквото и да е уважение от страна на собственика на клуба Спас Русев към „синята“ публика, считано от днес, НКП престава да е част от съвместни събития, акции, срещи и каквито и да било мероприятия, провеждани с ръководството на клуба.

Спираме да бъдем медиатор и „преводач“ в комуникацията с привържениците.

Крайно огорчени от всичко случило се и случващо се в нашия клуб, ние прекратяваме и работата по превенция на футболното хулиганство взаимно с представители на ПФК „Левски“.

Чашата преля отдавна, а ние не преставахме с опитите да „овладеем“ положението. Всичко обаче спира до тук!

Ние няма да спрем да сме част от „сините“ редици и ще се борим до край за любимия си клуб. Дали един ден ще вървим отново заедно в името на „Левски“, зависи само от вас!"