Собственикът на "Левски" Спас Русев обяви пред "Дарик" радио, че може да си тръгне от "Герена".

„По повод декларацията на НКП и последните събития в клуба обмислям да напусна "Левски", като оставя акциите в клуба и се оттегля от Надзорния съвет“, каза бизнесменът.

По-рано днес Националният клуб на привържениците на "сините" излезе с декларация, че къса всякаква комуникация с "Левски" заради "надменно поведение и липсата на каквото и да е уважение от страна на собственика Спас Русев към синята публика".

Проблемите между двете страни стигнаха точка на замръзване вчера на общото събрание на акционерите. А Русев и преди това бе обвиняван, че няма ясна идея за управлението на клуба, ръководи "Левски" непрозрачно и го води по пътя на ЦСКА.

Левскарите останаха недоволни от начина, по който Русев прехвърли част от акциите си на Даниел Боримиров - като чисто формален акт, за да се избегне конфликт на интереси, тъй като босът притежава и "Виваком", основният рекламодател на "Герена".

Не се приема охотно и прекръстването на стадиона в "Подуяне" на "Арена Виваком Георги Аспарухов".

Спас Русев се похвали вчера, че заварил "Левски" с дългове над 26 милиона лева миналото лято, а вече ги е стопил с повече от 7 млн.