Сериалът продължава! С извънредни епизоди - бонус за публиката!

Веднага след като бТВ излъчи нова част от интервюто с банкера Цветан Василев, взето във Виена, ДПС депутатът Делян Пеевски скоростно излезе с актуален коментар по визираните проблеми. Естествено го направи в сайта ПИК:

Медиите, които принадлежаха на моето семейство, са един от най-четените и харесвани медии в България. Аз също ги чета, харесвам ги, не мога да се отрека от тях. Те са на нивото, което импонира на широка част от българското общество. Те са на нивото, което допада и на самия мен. Най-важното е, че дават ясна, достоверна и интересна информация. Но явно моят критерий и вкус, както и вкусът на повечето българи не е толкова възвишен, колкото вкуса на г-н Василев. Съжалявам.

В интервюто си пред бТВ мажоритарният собственик на КТБ посочи, че не чете вестниците на Пеевски заради ниското им ниво и че никога не е одобрявал използването на тези медии за политическа саморазправа.

Пеевски обаче контрира, че с изявата си пред бТВ Цветан Василев се опитва да отклони вниманието от въпроси, на които той дължи отговор:

Най-важният въпрос е: как и защо управляваната от него банка е отпуснала кредити, десетки пъти надвишаващи допустимото по закон на фирми - пощенски кутии? Нека г-н Василев признае как е отпуснал тези кредити за милиард и нещо на подставени лица, а не да сипе лъжи в медийното пространство, че някой друг ползва подставени лица. Това е опасен синдром. Както вече обявих, депозирал съм писмо до КТБ, в което настоявам за извинение. Аз лично нямам никакви кредити към тази банка, а всички кредити на фирми на моето семейство се обслужват редовно.