"Манчестър Сити" и "Монако" изиграха мача на сезона в Шампионската лига поне досега - 5:3 на стадион "Етихад". "Небесносините" получиха добър аванс за реванша в шоусблъсък с два обрата, предложил още пропусната дузпа, спорно съдийство и дузина жълти картони.

Другият двубой от първите осминафинали на Лигата тази вечер също поднесе куп голове - "Атлетико" (Мадрид) би "Байер" (Леверкузен) с 4:2 като гост.

Мачът в Манчестър обаче е този, който ще се коментира още дълго. Онези, които са заложили на среща с много голове, не са се излъгали - очакваше се. Но не и чак такава голеада с обрати.

Шоуто започна от началните минути, а първият гол падна в 26-ата, когато Рахийм Стърлинг откри резултата, но при попадението му остане сериозно съмнение за засада. Тимът от княжеството отвърна бързо. В 32-ата Радамел Фалкао изравни. Тази вечер колумбиецът показа, че е голям футболист - нещо, което не видяхме при кратките му престои в "Манчестър Юнайтед" и "Челси".

Малко след това съдията вдигна жълт картон за симулация на Серхио Агуеро, а можеше да отсъди и дузпа.

Гол падна в другата врата след поредната кинжална контра на французите - Мбапе реализира за 2:1 и смълча трибуните. Заслужен аванс в полза на гостите.

Второто полувреме започна отлично за "Монако". Реферът видя нарушение в пеналта срещу Фалкао и "червено-белите" получиха шанс за 3:1, но "Ел тигре" изпълни 11-метровия удар много неубедително и Кабайеро спаси без проблеми.

Груба и куриозна грешка направи пък вратарят на "Монако" в 58-ата, когато Агуеро го пробва с удар по тревата - 2:2. Дойде време Фалкао да се реабилитира за дузпата - той майсторски прехвърли Кабайеро за 3:2 в 61-ата. Това бе голът на мача.

Още нищо не бяхме видели, а "Сити" не се предаде. Агуеро отвърна на предизвикателството на Фалкао в 72-ата с технично воле от ъглов удар - 3:3.

След още 4 минути защитникът Джон Стоунс също се реваншира за грешките си по-рано, като направи 4:3. Последният акорд сложи Сане в 83-тата.

При всички положения реваншът ще е интересен.

Не и този между "Атлетико" и "Леверкузен". Испанският тим водеше през целия мач, като и четиримата голмайстори са различни - Саул, Гризман, Гамейро от дузпа и Торес.