Американският президент Доналд Тръмп ще се опита да постигне сделка с Русия за борбата с тероризма и по икономически въпроси.

Това заяви снощи на брифинг говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от тв Си Би Ес.

"Ако той (Тръмп - б.р.) може да сключи сделка с Русия, ще се опита да го направи. Той разбира, че ако намери общ език за борба срещу "Даеш" ("Ислямска държава" - б.р.), за развитие на икономиката, ще се опита. Ако е в интерес на САЩ, той ще се опита да постигне сделка", каза Спайсър.

Брифингът бе по повод назначаването на ген.-лейт. Ейч Ар Макмастър за съветник по националната сигурност на Тръмп. Според Спайсър той има отлични качества. Президентът обаче е човекът, който ще взема решенията.

Тръмп говори за подобряване на отношенията с Русия още от началото на предизборната си кампания през 2016 г. След като спечели президентските избори, на няколко пъти се появиха информации, че той се готви да вдигне санкциите срещу Москва, наложени от президента Барак Обама.

Миналата седмица обаче Тръмп заяви, че очаква Русия да върне на Украйна анексирания Крим. Чак тогава можело да се говори за вдигане на санкции.