Благотворителна кампания организират българските фенове на "Мерцедес" във Фейсбук. 

Вчера член на "MERCEDES BULGARIA" предложи на над 37-те хиляди  последователи на групата в социалната мрежа да осигурят за абитуриентските балове тази година возенето на младежи в неравностойно положение. Така и те ще могат да се зарадват да отидат с хубави коли до финалния празник на детските си години.

"Има доста возила в групата, които биха извадили наяве усмивките на много момчета и момичета, които по един или друг начин не са стигнали до възможността да имат кола за бала си (в което няма нищо срамно)", отбелязва авторът на идеята, който пожела анонимност. "И не е важно с какъв модел ще е. Важно е да го направим от сърце и да бъде за наша сметка. Предполагам всеки би се зарадвал да бъде повод за нечия истинска усмивка. Една измита кола, украсена с балони и 20 литра гориво в резервоара за наша сметка би била достатъчна."

По негови думи, ако 10% от 37 000 души се включат в инициативата, този май ще бъде месец "по-пъстър и слънчев за много очи и сърца".

Само за няколко часа десетки почитатели на германската марка отговарят, че са готови да се включат в инициативата със своите автомобили. 

В момента се обмислят и варианти как абитуриентите ще се свържат с доброволците, като по всяка вероятност в следващите дни ще се създаде страница или група в социалната мрежа за тази цел. Важно е идеята да се популяризира във всички училища, защото както феновете на "Мерцедес", и учениците са в цялата страна.