Пред повече от 6000 зрители в "Арена Армеец" ЦСКА спечели вечното дерби на волейбола срещу "Левски" с 3:1 гейма (25:16, 17:25, 25:18, 29:27) от първенството на страната при мъжете.

За първи път в историята двата отбора играха един срещу друг в най-голямата зала в България.

По-големият опит на "червените", в редиците на които играят трима ветерани от златното време на волейбола ни, си каза думата и те надделяха над големия си съперник за втори път този сезон.

Най-драматичен бе четвъртият гейм, в който ЦСКА поведе още от началото и към края му имаше аванс от 4 точки. Грешки на "армейците" и непримиримост от страна на "сините" обаче доведоха развоя до пълен обрат. "Левски" имаше геймбол, но ЦСКА отново пое инициативата и след три мачбола в крайна сметка успя да вземе връх.

Агитки на двата тима създадоха страхотна обстановка в залата - като в доброто старо време. Но качеството на играта бе много ниско и напълно кореспондира с нивото на най-успешния за България отборен спорт. Съперниците допуснаха детински гафове, което не може да се обясни само с напрежение от големия залог.

Двубоят бе предшестван от истинско шоу. Първо свириха млади рок групи, а след това едни срещу други се изправиха "сини" звезди срещу "червени" волейболни ветерани. За "Левски" игра отново Владимир Николов, който заедно с Димо Тонев и Найден Найденов, предвождаше на игрището знаменитости като Тити Папазов, Иван и Андрей, Камен Воденичаров и т.н.

Срещу тях бяха величия на волейбола от ЦСКА като Любомир Ганев, Борислав Кьосев, Николай Иванов, Евгени Иванов-Пушката, както и шоуменът Тончо Токмакчиев. Спечелиха цесекарите. Така клубът на Александър Попов има повод за двоен празник тази вечер.