"Лестър" и "Севиля" ще изиграят интересен реванш от осминафиналите на Шампионската лига след две седмици, след като първото действие завърши 2:1 за испанския тим на негов терен.

Домакините доминираха в по-голямата част от двубоя и заслужено спечелиха, но гол Джейми Варди в 73-тата минута остави шансове за английския шампион, който води битка за оцеляване във Висшата лига.

В 13-ата минута Хоакин Корея бе съборен в наказателното поле на гостите и сам се нае да изпълни дузпата, но стреля слабо и вратарят Каспер Шмайхел улови.

Все пак в 25-ата Пабло Сарабия откри резултата - 1:0. До края на полувремето "лисиците" нито веднъж не застрашиха севилци. В 62-ата Корея удвои резултата и испанският тим започна да диша по-спокойно, като същевременно продължи да натиска своя съперник.

Противно на логиката гол падна във вратата на "Севиля" в 73-тата, а андалусийците направиха куп пропуски.

В другия мач снощи "Ювентус" направи решителна крачка за четвъртфиналите с 2:0 на терена на "Порто". "Драконите" останаха с човек по-малко още в средата на първото полувреме, когато Алекс Тейес си заработи два жълти картона и бе изгонен.

Юве нанесе своя удар пък в средата на втората част. В 72-ата минута Марко Пияца откри, а след около 120 секунди Дани Алвеш направи аванса на "Старата госпожа" още по-солиден.

Така се изиграха всички първи осминафинали в Шампионската лига, от следващата седмица почват ответните срещи.

В мач от Лига Европа пък "Манчестър Юнайтед" елиминира "Сент Етиен" с общ резултат 4:0 след 1:0 на терена на френския тим. Единственият гол вкара Хенрик Мхитарян през първото полувреме.

Повечето реванши във втория по сила евротурнир са днес. "Копенхаген" и "Лудогорец" играят от 22:05 часа. Датчаните спечелиха с 2:1 в София. Българският тим излиза срещу историята - никога досега наш отбор не е продължавал напред след загуба в първата среща на собствен терен.