Започналият още миналото лято европейски поход на "Лудогорец" приключи тази вечер на терена на "Копенхаген". Реваншът от 1/16-финалите на турнира Лига Европа завърши 0:0, така датчаните продължават напред с общ резултат 2:1.

Българският тим имаше инициативата в по-голяма част от срещата, повече владееше топката и отправи по-голям брой удари към вратата, но това не се оказа достатъчно. "Орлите" не стигнаха до чиста голова възможност.

Датчаните пък играха опростено и борбено, като в две-три ситуации застрашиха Владислав Стоянов. В петък те ще научат следващия си съперник във втората по сила и престиж евронадпревара.

"Лудогорец" имаше тежка задача тази вечер след загубата преди две седмици в София с 1:2. Никога досега български тим не е продължавал напред след поражение у дома. Сбъднаха се и опасенията, че "Копенхаген" трудно допуска голове, още повече на своя стадион.

Отборът в 10 поредни срещи не бе вадил топката от мрежата си в датската столица, а в 19 не беше пускал два, колкото (най-малко) трябваше да отбележи "Лудогорец".

"Копенхаген" започна по-добре и още в първите минути имаше отлична възможност. Сантандер бе изведен отляво на атаката и шутира от малък ъгъл, но Владислав Стоянов изби.

От средата на полувремето "Лудогорец" успя да установи контрол, макар че малко атаки на "орлите" носеха реална опасност. Датчаните отново се показаха като организиран и компактен състав, който не поема рискове.

В 30-ата минута Клаудиу Кешеру получи топката на границата на наказателното поле, обърна се и отправи удар, а топката профуча край рамката на вратаря Олсен, който не помръдна.

До края на полувремето "зелените" записаха още няколко удара от разстояние.

След почивката ситуацията на терена не се промени много. Най-чистата възможност изтърваха домакините чрез Кукс, който не уцели вратата от няколко метра. Постепенно шампионите на България сякаш загубиха надежда, че могат да отбележат поне веднъж. В последните минути "Копенхаген" бе по-активен.

В крайна сметка - 0:0 и 2:1 за датчаните, които потвърдиха реномето си на корав отбор. А "Лудогорец" няма от какво да се срамува, тъй като се представи отично в много тежка група в Шампионската лига с "Арсенал", "Пари Сен Жермен" и "Базел". 

За разлика от предното си участие в групите на най-комерсиалния футболен турнир, този път "орлите" заеха трето място и продължиха в Лига Европа. Тимът е почти сигурен шампион на България за шести пореден път, което ще му даде шанс за нов опит през лятото.