Разочарование от елиминирането от "Копенхаген", но и гордост от цялостното представяне в Европа този сезон демонстрират в лагера на "Лудогорец" след снощното отпадане от Лига Европа.

"Орлите" направиха 0:0 в датската столица и приключват в надпреварата след 1:2 в София две седмици по-рано.

„Благодарен съм на футболистите, горд съм, че съм треньор на този отбор. Имахме много удари, но не успяхме да уцелим очертанията на вратата. Футболистите изиграха един изключителен мач, но не успяхме да вкараме гол, това е футболът, коментира треньорът Георги Дерменджиев. - "Копенхаген" бе преодолим отбор. Нормално е да съжаляваме, тъй като имаме високи цели. "Лудогорец" направи много за българския футбол. Сега ще направим всичко възможно, за да станем шампиони и през лятото да опитаме да се върнем в Шампионската лига.“

Вратарят Владислав Стоянов, който запази мрежата си "суха" снощи, писа "отличен 6" за представянето на отбора в Европа.

"Знаете пред каква публика обърнахме "Цървена звезда". Отстранихме "Виктория" (Пилзен), справихме се с отбор като "Базел", взехме точка от "Пари Сен Жермен", обобщи Владо.

“Завършващият удар ни липсваше. Създадохме доста положения, но не успяхме да отбележим. Поздравявам "Копенхаген" за продължаването напред. Съжалявам, че не успяхме да се класираме на 1/8-финалите. Не мисля, че съперникът бе по-добър от нас, но така се получи, коментира капитанът Светослав Дяков. - Горд съм от представянето ни този сезон. Излизаме през главния вход с високо вдигната глава. Надявам се и занапред да имаме такива европейски вечери. Услади ни се да играем такъв футбол, на такива стадиони и пред такава публика.”