Роро Кавалджиев е починал тази сутрин във ВМА, съобщи NBOX.BG. Синът на Вили Кавалджиев бе в състояние на изкуствена кома, писа същият сайт по-рано.

По първоначална информация Роро е издъхнал от белодробна недостатъчност. След влизането си в болница той е бил поверен за наблюдение на най-добрите специалисти в лечебното заведение, но въпреки това състоянието му е останало критично, а рано тази сутрин е починал.

Участникът в последното издание на ВИП Брадър сам е постъпил в болницата преди няколко дни, за което свидетелства негов статус във фейсбук.

"Приятели, буквално ме няма през последните два дни. На легло съм. Имам нужда от любовта ви..."

Роро се оплаквал от симптоми на грип, но според NBOX.BG лекарите във ВМА не са успели дълго време да му поставят точна диагноза.

"Сбогом слънчице! Чакай ни при светлината!" Това пък написа преди минути във фейсбук близката му приятелка Деси Цонева.

Роро беше обичан от много почители заради приятния си характер и компетентността си в много сфери. Той е бил музикален журналист, продуцент и водещ в музикалната телевизия на Камен Воденичаров ММ и др. Освен това Роро е сред основателите на кампанията Holiday Heroes и сред лидерите и лицата на геймърското общество в България.

Роро бе роден на 10 май 1976 г. Баща му - българската блус легенда Вили Кавалджиев, почина през декември 2010 г.